-->
KEK KOKO LEMBAB
SUMBER: Diri Sendiri
1 cawan koko Vochelle
1 cawan milo
1 cawan gula pasir- dmesin halus
1 ½ cawan air
• Semua bahan di atas hendaklah dipanaskan dalam
periuk hingga cair, guna api sederhana kecil
1 biji Buttercup
1 cawan gula pasir – dmesin halus
4 biji telur
2 sudu kecil esen vanilla
1 ½ sudu kecil baking powder
2 botol besar coklat rice
2 cawan tepung gandum – yg telah dayak bersama baking powder
CARA:
1. Pukul butter & gula hingga kembang, masukkan telur sebiji demi sebiji.
2. Masukkan esen vanilla, gaul sebati.
3. Masukkan tepung, kacau perlahan-lahan
4. Masukkan bahan koko yg telah dcairkan
• Seeloknya, jgn panaskan terlalu awal bahan koko tadi,
Buat bahan kek dulu, baru bahan koko, masukkan semasa panas-panas
5. Masukkan coklat rice tadi & kacau rata
6. Setelah itu, masuk dlm loyang & kukus hingga masak, lebih kurang 1 jam,
guna api sederhana kecil.
• Balut tudung pengukus dgn kain towel yg bersih supaya air tidak menitis ke dlm kek.
SUMBER: Diri Sendiri
1 cawan koko Vochelle
1 cawan milo
1 cawan gula pasir- dmesin halus
1 ½ cawan air
• Semua bahan di atas hendaklah dipanaskan dalam
periuk hingga cair, guna api sederhana kecil
1 biji Buttercup
1 cawan gula pasir – dmesin halus
4 biji telur
2 sudu kecil esen vanilla
1 ½ sudu kecil baking powder
2 botol besar coklat rice
2 cawan tepung gandum – yg telah dayak bersama baking powder
CARA:
1. Pukul butter & gula hingga kembang, masukkan telur sebiji demi sebiji.
2. Masukkan esen vanilla, gaul sebati.
3. Masukkan tepung, kacau perlahan-lahan
4. Masukkan bahan koko yg telah dcairkan
• Seeloknya, jgn panaskan terlalu awal bahan koko tadi,
Buat bahan kek dulu, baru bahan koko, masukkan semasa panas-panas
5. Masukkan coklat rice tadi & kacau rata
6. Setelah itu, masuk dlm loyang & kukus hingga masak, lebih kurang 1 jam,
guna api sederhana kecil.
• Balut tudung pengukus dgn kain towel yg bersih supaya air tidak menitis ke dlm kek.
No comments:
Post a Comment