SPAGETI ERRA
RESPI ASAL : Erra Fazira + Ejas Sendiri
1 kotak spageti/paket
1/4 kg udang basah, tiram (jika suka tiram)
1 tin cendawan butang
1 pokok daun sup - hiris
1 sudu besar lada hitam - tumbuk
2 sudu besar sos tomato
2 biji buah tomato - potong dadu
1 biji bwg putih - cincang
sedikit pes tomato + dengan sedikit air
beberapa biji cili padi - potong dadu
sedikit minyak zaitun - untuk menumis
sedikit origano
CARA :
1. Celurkan spageti, angkat & toskan (gaul skit dgn minyak zaitun)
2. Panaskan minyak zaitun & tumiskan bwg putih.
3. Masukkan udang, tiram @ makanan laut lain. Masukkan pes tomato, origano,
lada hitam & cili padi.
4. Masukkan buah tomato, daun sup, kacau rata & masukkan garam secukup rasa.
5. Masukkan spageti dalam pinggan/mangkuk kemudian tuang kuah di atasnya.
No comments:
Post a Comment