Wednesday, September 30, 2009

Roti Sardin Shilla

ROTI SARDIN SHILLA
SUMBER : Shilla Rusly
( Rancangan Ketuk2 Ramadhan)


1 tin kecil Sardin - isi sardin hancurkan yer
1 buku roti putih
1/2 biji bawang besar - dadu
2 biji bawang putih - dadu
1 senduk cili kering blender
2 sudu besar asam jawa
Garam & Gula secukup rasa

CARA :
1. Roti tu kalo boleh hendaklah di leperkan dengan penggelek yer.
2. Panaskan kuali, tumis bawang besar, hingga layu, masukkan bawang putih, bila dah wangi, masukkan pula cili kering. Kacau rata yer..
3. Bila dah naik minyak, masukkan sardin & kuahnya.
4. Pastu, masukkan pula asam jawa, gula serta garam secukup rasa.
5. Masak dengan api yang kecil (jgn kecil sangat, hehe...) hingga pekat.
6. Pastu, boleh la di watkan inti dalam roti, di gulung & di goreng...



2 comments:

cikmanggis said...

jika pedas lg sedap kan?lawan dgn teh o panas musim hujan ni..yummy

Soda Hikari said...

CIK MANGGIS : ha'ah kan.. hehe.. musim2 ujan ni.. huiiii....